Aanbiedingstekst Funda

Aanbiedingstekst Funda

Als jij je huis gaat verkopen is een goede en aantrekkelijke aanbiedingstekst op Funda erg belangrijk. Een kwalitatief goed geschreven aanbiedingstekst van jouw woning is dan ook van groot belang voor de woningadvertentie op Funda. Wanneer je door een reguliere makelaar je huis laat verkopen maakt de makelaar deze tekst voor jou. Maar als jij je huis zelf gaat verkopen of dit via een online makelaar als Rellovo doet kan je ervoor kiezen om dit zelf te doen. Je bespaart hiermee veel geld. De eerst vraag die misschien bij je opkomt is: wat is een goede aanbiedingstekst? Wat is de juiste volgorde voor de tekst? Hieronder geven we enkele tips voor het maken van een prefecte aanbiedingstekst voor op Funda.

Tips aanbiedingstekst op Funda

1.     Tekst boven de vouw

Wanneer een woningzoeker op jouw advertentie klikt ziet hij/zij de eerste 56 woorden als eerste. De andere woorden zitten onder de vouw en worden pas weergegeven als de zoeker daar op klikt. Zorg er dus voor dat de eerste 56 woorden de belangrijkste en aantrekkelijkste informatie van de woning bevat en het de woningzoeker enthousiast maakt om verder te lezen. Dit kan je doen door te vertellen wat voor type huis het is, wat de woning zo uniek maakt, wat de ligging van het huis zo bijzonder maakt of door te vertellen over de mooie gerenoveerde badkamer die erin zit.

2. Doelgroep

Denk goed na over wie de doelgroep is. Heb jij een gezinswoning? Grote kans dat veel gezinnen op jouw advertentie klikken, zij vinden het waarschijnlijk belangrijk dat de woning ruime slaapkamers heeft, er scholen in de buurt zijn en er een leuke speeltuin voor de deur is. Heb jij een appartement midden in de stad? Dan zal jij vast starters aanspreken die opzoek zijn naar het bruisende stadsleven. Wanneer je de doelgroep in kaart hebt gebracht kan je bedenken welke aspecten relevant zijn voor jouw doelgroep en dit in de aanbiedingstekst verwerken. Verwerk dit ook in de eerste 56 woorden!

3. Indeling

Hierna ga je de lezer rondleiden door het huis. Begin met het vertellen bij de entree en eindig op zolder. Geef elke verdieping een kopje. Ga elke ruimte zorgvuldig langs en vertel iets over de ruimtes, vermijdt woorden zoals ‘mooi’ en ‘leuk’. Deze woorden worden vaak gebruikt en zijn hun kracht inmiddels verloren. Vertel ook feitelijke dingen zoals: glas in lood met een afbeelding van Maria verwerkt of inbouw apparatuur van Samsung.

Voorbeelden van beschrijvingen van ruimtes:

  • Een zonnige T-vormige woon- en eetkamer met een karakteristieke openhaard
  • Ruime achter slaapkamer met een fantastisch uitzicht en inbouwkasten
  • Badkamer aan de voorzijde met ruimte inloopdouche en dubbele wastafel
  • Slaapkamer met balkon, twee openslaande deuren en een hang wastafel, dit is een ideale ouderslaapkamer

4. Lijstje

Meestal wordt de aanbiedingstekst afgesloten met een lijstje van bijzondere aspecten van het huis. Dit lijstje wordt vaak gemaakt zodat de lezer in een oogopslag de bijzonderheden van de woning ziet. Het kopje wordt meestal ‘Bijzonderheden’ of ‘Het weten waard’ genoemd. Hier een voorbeeldlijstje van een woning:

  • Woonoppervlakte van 130m2
  • Karakteristieke woning met originele details zoals glas in lood en ornamenten
  • Drie slaapkamers en een badkamers
  • Alle ramen zijn voorzien van dubbelglas
  • Keuken gerenoveerd in 2018
  • Vrijstaande garage

Eindig met een uitnodigend tekstje waar je de lezer uitnodigt om de woning te komen bezichtigen en hoe de lezer contact kan opnemen.

5. Engels

In Nederland zijn er ook veel mensen die een huis willen kopen maar niet de Nederlands taal beheersen. Maak daarom de aanbiedingstekst ook in het Engels, zet deze tekst onder de Nederlandse tekst. Zo mis je geen enkele potentiële koper!

Do’s and don’ts

Probeer de aanbiedingstekst niet te overdrijven. Hou het objectief, dit komt veel geloofwaardiger over. Gebruik ook geen afkortingen of moeilijke woorden, hierdoor kunnen lezers afhaken. En als laatst, gebruik woorden die de doelgroep aanspreekt zoals: fris, gezellig, kindvriendelijk, rustig ect.

Bovenstaande tips helpen je goed op weg bij het schrijven van een ronkende aanbiedingstekst op Funda voor jouw woning. Kijk ook naar teksten van andere woningen op Funda, hierdoor kan je inspiratie opdoen voor je eigen woning!Aangesloten bij

Funda logo