goedkope makelaar

Goedkope makelaar

Wanneer jij je huis gaat verkopen wil je zo min mogelijk geld kwijt zijn en een zo hoog mogelijke opbrengst voor je huis hebben, nietwaar? Dan is een goedkope makelaar, als Rellovo de perfecte match!

Traditionele makelaars

De meeste woningaanbieders schakelen een traditionele makelaar in voor de verkoop van hun huis. Simpelweg omdat men denkt dat op die manier hun huis het snelst en tegen de beste prijs wordt verkocht. Echter zijn traditionele makelaar wegens hoge courtagekosten vaak erg duur.

Deze courtagekosten van een gemiddelde makelaar variëren tussen de 1% en 2% van de verkoopprijs. Vaak komt hier nog €500 aan opstartkosten bij. Wanneer jouw huis wordt verkocht voor 375.000 euro, kunnen de makelaarskosten oplopen tot wel 8.000 euro. Hoe hoger de verkoopprijs van je woning, hoe hoger de kosten voor de makelaar. Met behulp van een goedkope makelaar kan dit anders. Bij Rellovo betaal je een vast laag bedrag voor de verkoop van je woning met behulp ervaren makelaars.

Goedkope makelaar?

Je zal wel denken, hoe komt het dat Rellovo één vast laag bedrag hanteert in plaats van flinke courtagekosten zoals traditionele makelaars dit doorberekenen. Dat komt omdat je bij Rellovo ook zelf dingen gaat ondernemen om je woning te verkopen.

Zo ga jij bijvoorbeeld zelf de bezichtigingen verzorgen waarvoor een traditionele makelaar een risicoanalyse maakt en dit in zijn prijs doorberekent. Voor traditionele makelaars kan dit een tijdrovende activiteit zijn waarin ook reiskosten zijn doorberekend.

Maar zeg nou zelf, jij kan toch veel beter potentiële kopers rondleiden in je eigen huis dan een traditionele makelaar? Jij kent immers alle unieke en speciale plekjes in het huis en kan alles vertellen over de leuke buurt.

Je kan ervoor kiezen om de Funda aanbiedingstekst te schrijven. Voor tips & tricks kijk je op aanbiedingstekst op Funda. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe jij de perfecte aanbiedingstekst kan schijven.

Daarnaast kan ervoor kiezen om zelf de onderhandeling voor verkoop van de woning te doen. Wil je dat iemand dit doet die ervaring heeft met onderhandelen? Dan staat een van onze Rellovo experts voor je klaar om de onderhandeling voor jou te doen.

Service van Rellovo

Een aantal zaken besteed je liever uit. We begrijpen dat je hulp nodig hebt bij het vaststellen van de juiste verkoopprijs. We geven daarvoor een indicatie af die op basis van data en kennis van de markt tot stand is gekomen.

Er wordt gekeken naar de buurt, plek en naar andere woningen die te koop staan of zijn verkocht in jouw buurt. Dit om samen met jou de perfecte vraagprijs vast te stellen.

Daarna worden er foto’s gemaakt van jouw woning. Ook dit kan je zelf doen of door één van onze professionele woningfotografen laten doen. Kies je ervoor om dit zelf te doen? Lees dan de blog Woningfotografie. In deze blog staat uitgelegd hoe je jouw woning perfect op de foto kan zetten.

Wanneer je de foto’s zelf hebt gemaakt zal één van onze experts er nog naar kijken voordat deze op Funda worden geplaatst. Wij willen natuurlijk dat je woning zo aantrekkelijk mogelijk op Funda komt te staan zodat niemand om je huis heen kan. Hierna worden de foto’s’ en de aanbiedingstekst op Funda gezet.

Nu kan het leukste gedeelte beginnen. Wanneer wij een bezichtigingsaanvraag binnen krijgen bellen, appen of sturen wij je een mail, wat jij fijn vindt! Jij kiest een datum en tijd die jou uitkomt. Dit kan afhankelijk van je agenda ook in het weekend of in de avonden. Wanneer een potentiële koper een bod heeft gedaan, geven wij dit door. Jij kan ervoor kiezen om dit bod te weigeren, in onderhandeling te gaan of het bod te accepteren. Is er een deal? Dan stellen wij de koopovereenkomst op. Zo doe jij het leukste gedeelte en wij het financiële en juridische gedeelte. Op die manier geen slapeloze nachten en de woning in een korte tijd voor de beste prijs verkocht.

Zijn wij een goedkope makelaar? We zijn in ieder geval een voordelige waarbij je flink kunt besparen op verkoop van de woning.

Neem gerust contact met ons op. Bij Rellovo verkoop je de woning vlot zonder dat dit afdoet aan de hoogte van de verkoopprijs. En de duizenden euro’s die je bespaart? Geef dat lekker uit aan je nieuwe interieur.

Aangesloten bij

Funda logo