Gratis woning verkopen

Gratis woning verkopen

Gratis woning verkopen? Of je dit met behulp van een internetmakelaar doet of helemaal zelf, het kan in beide gevallen gratis. Benieuwd hoe jij gratis je huis kan verkopen? Lees dan gauw verder.

Zelf woning verkopen

Wil jij je woning helemaal zelf verkopen? En niet afhankelijk zijn van een traditionele makelaar? Dat kan! Tegenwoordig verkopen steeds meer mensen hun woning zelf, zo kan jij gratis je woning verkopen.

Het kostenaspect is het meest gehoorde argument dat iemand besluit zijn of haar woning zelf te verkopen. Traditionele makelaars rekenen courtagekosten die normaliter tussen de 1% en 2% van de verkoopprijs liggen. Hier komt vaak nog 500 euro aan opstartkosten bij. Reken maar uit, hoeveel zou jij kwijt zijn aan een traditionele makelaar?

Wanneer je helemaal zelf je woning gaat verkopen moet je zelf veel regelen en ondernemen om je woning te kunnen verkopen. Dit kan voor velen lastig zijn, ook omdat je niet over de juiste kennis beschikt dat een makelaars wel heeft. Om je een beetje een idee te geven wat je allemaal moet doen bij het zelf (gratis) verkopen van je woning, hebben wij een lijstje gemaakt.

  • Waardebepaling van je woning

Het bepalen van de waarde van je woning kan lastig zijn. Ga daarom op onderzoek uit. Kijk op Funda naar huizen bij jou in de buurt. Wat is de vraagprijs van vergelijkbare woningen? Is jouw huis beter of minder goed onderhouden? Heeft jouw huis een grotere of kleinere tuin? Zo kom jij tot de perfecte vraagprijs.

  • Foto’s

Heb jij een goede spiegelreflexcamera tot je beschikking of heeft een vriend/familielid er één te leen? Dan kan je prima zelf je woning fotograferen. Dit neemt wel tijd in beslag en kan voor sommigen ingewikkeld omdat het niet iets is dat je dagelijks doet. Lees voor tips and tricks de blog: woningfotografie en vastgoedstyling huis verkopen. Door het lezen van deze blogs weet jij hoe jij je huis pico bello op de foto kan zetten.

  • Aanbiedingstekst

Voor de verkoop dan je woning is een aanbiedingstekst van groot belang. In een aanbiedingstekst ziet de lezer alle kenmerken van jouw woning en wordt hij of zij rondgeleid door jouw woning. Door een goede aanbiedingstekst kan je potentiële kopers over laten gaan tot een bezichtiging. Meer weten over het schrijven van een goede aanbiedingstekst? Lees dan de blog: aanbiedingstekst Funda.

  • Woningpromotie

De meeste woningzoekers kijken op Funda voor hun toekomstige woning. Helaas kan je als particulier niet zelf je woning op Funda zetten. Hiervoor heb je de hulp van een (online) makelaar nodig. Het plaatsen op Funda kost ongeveer €100. Heb jij nou een groot netwerk en denk je dat jij ook je woning kan verkopen doormiddel van social media? Super! Dan is het verkopen van je woning helemaal gratis. Vraag al je vrienden/familieleden en collega’s om je huis te promoten op de verschillende social media kanalen.

Dit laatste kan je uiteraard ook doen wanneer je woning op Funda staat als extra hulpmiddel. Je kan ook een advertentie van je huis op Markplaats zetten, ook op dit platform zitten potentiele kopers.

  • Bezichtigingen

Wil iemand een bezichtiging komen doen? Dan ga jij zelf deze mensen rondleiden op een tijd dat je uitkomt. Je bent niet afhankelijk van de klok van een traditionele makelaar. Tijdens het rondleiden kan jij in al je enthousiasme vertellen over de bijzondere plekjes, de mogelijkheden en over de leuke buurt.

  • Financiële en juridische gedeelte

Veel mensen vinden het bij de verkoop van de woning vervelend als zij ook het financiële en juridische gedeelte moeten doen. Het onderhandelen, de koopovereenkomst tekenen en alles wat er verder bij komt kijken. Gelukkig is hier veel over te vinden op internet. Doe dus eerst goed research over het financiële en juridische gedeelte als je zelf je woning wil verkopen.

Wanneer het financiële en juridische gedeelte een opstakel vormt bij het gratis verkopen van de woning dan kan je ook een online makelaar inschakelen die je erbij helpt.

Online makelaar

Als je niet een traditionele makelaar wil inschakelen maar ook niet geheel zelf je woning wil verkopen dan is een online makelaar de gulle midden weg! Sommige online makelaars vragen een vast laag bedrag voor het verkopen van je woning en sommige zijn geheel gratis. Gratis? Ja gratis! De kosten die jij maakt om gratis je woning te verkopen bij dit type online makelaar worden in rekening gebracht bij de koper van jouw woning.

  • Wat doet een online makelaar?

Samengevat: Bij een online makelaar ga je zelf doen wat je zelf kan doen. Je kan hem oif haar altijd bellen, e-mailen of appen als je vragen hebt of ergens niet uitkomt. Dit is het voordeel van een online makelaar. Je krijgt professionele hulp wanneer jij het nodig hebt. Het onderhandelen kan je zelf doen of door de online makelaar laten doen, wat jij prettig vind. De koopovereenkomst regelt de online makelaar, dus daar hoef jij je geen zorgen over te maken!

Wil jij gratis je woning verkopen? Dat kan je hiervoor contact opnemen met de professionals van Rellovo. Heb je vragen of is er iets waarbij we kunnen helpen? Ook dan horen wij het graag. Wij zijn pas tevreden als jij dat bent.

Aangesloten bij

Funda logo