Huis op Funda

Huis op Funda

Ben jij opzoek naar je nieuwe droomhuis? Dan start jouw zoektocht naar je nieuwe woning waarschijnlijk op Funda. Als woningverkoper kan je bijna niet om je huis op Funda heen. Zo heb je alle woningzoekers op één website.

Huis plaatsen op Funda

Wanneer jij je huis op Funda wil plaatsen heb je hiervoor een makelaar nodig. Als particulier kan je namelijk niet zelf je huis op Funda plaatsen. Of je nou kiest voor een traditionele of online makelaar, dat maakt niet zoveel uit. Beiden hebben de ingang om je huis op dit platform te zetten. Hieronder staat een stappenplan van wat je moet weten als je huis op Funda wordt geplaatst:

1. Bepalen vraagprijs

De vraagprijs van je woning is een belangrijk aspect voor verkoop van de woning. Veel woningzoekers filteren vaak op woningen op basis van het budget dat ze kunnen betalen. Zorg er dus voor dat de vraagprijs reëel is voor jouw woning. Zo mis je geen potentiële kopers en gaat niemand aan jouw huis voorbij. Laat bij voorkeur een makelaar de vraagprijs vaststellen of een indicatie geven wat je woning waard is, makelaars hebben meer ervaring met de huizenmarkt en vraagprijzen dan jij zelf. Ook beschikken ze over data van recent verkochte woningen en hoe snel die verkocht zijn wat kan bijdragen aan het bepalen van een goede vraagprijs.

2. Woningfoto’s

Om jouw woning zo aantrekkelijk mogelijk op Funda te zetten, zijn mooie woningfoto’s essentieel. Op basis van woningfoto’s besluiten mensen een bezichtiging te doen. Voordat je foto’s laat of gaat maken, is vastgoedstyling van je huis ook erg belangrijk. Ruim heel je huis op, haal alle persoonlijke dingen weg en zorg dat jouw huis rustig en sfeervol overkomt. Meer tips over vastgoedstyling en woningfotografie? Lees dan de blogs: ‘vastgoedstyling huis verkopen’ en ‘woningfotografie’

3. Aanbiedingstekst

Wanneer woningzoekers op jouw woning klikken, willen ze natuurlijk informatie hebben over de woning. Deze informatie over jouw huis staat in de aanbiedingstekst. Hierin wordt onder meer verteld uit welk jaar de woning komt, in welke buurt de woning staat, of het huis voorzien is van dubbelglas etc. Ook staat er in de aanbiedingstekst een tekstuele ‘tour’ door het huis die je aan de hand meeneemt om de lezer te verleiden om de woning te verkopen. Tenslotte wordt er gezegd wie de woningzoeker moet contacteren voor een bezichtiging. Wil je meer weten wat er in een aanbiedingstekst thuishoort? Lees dan de blog over ‘Aanbiedingstekst Funda’

4. Plaatsing

Als de vraagprijs van de woning is vastgesteld, woning foto’s en aanbiedingstekst hebt dan kan je woning op Funda plaatsen. Vergeet niet: Je hebt maar één keer de kans om je woning te (laten) plaatsen. Bespreek dan ook met de makelaar wat de juiste dag is om te plaatsen. In het weekend? Of juist door de weeks? Makelaars hebben hier ervaring mee en de cijfers voor!

Woning in de schijnwerpers

Wordt je woning maar niet verkocht? Of wil je dat je huis extra opvalt? Dat kan!

Bij Funda kan je namelijk je woning in de toppositie zetten. Met een toppositie komt jouw woning bovenaan te staan als woningzoekers jouw vastgestelde prijs en plaats intypen. Op een laptop worden drie woningen in de toppositie getoond, op een telefoon één en op een tablet twee. Vaak zijn er meerdere aanmeldingen voor een toppositie voor een bepaalde prijs en plaats. Funda zorgt er dan voor dat alle woningen evenveel worden laten zien!

Wanneer jouw woning gedurende 30 dagen in de toppositie van Funda staat, zijn er gemiddeld zeven meer potentiele kopers dan wanneer je dit niet doet. Een week in de toppositie kost ongeveer €60.

Er is ook nog een andere manier om je woning in de schijnwerpers te zetten, namelijk een blikvanger. Met een blikvanger wordt jouw woning doormiddel van drie foto’s in één oogopslag laten zien. Normaal zien woningzoekers maar één foto van de woning, maar met de blikvanger drie in één keer. Boven aan de foto’s staat een blauw vakje waar je een uniek aspect van de woning in kan typen zoals: karakteristiek huis, in prijs verlaagd, gloednieuwe keuken ect.

Een blikvanger is een goede manier om je woning uit te laten blinken tussen de andere woning. Bovendien is een blikvanger goedkoper dan een toppositie. Een blikvanger gaat per kwartaal en kost ongeveer €129 per kwartaal.

Wil jij je huis verkopen met behulp van een goede (online) makelaar? Of zoek je een makelaar die jouw huis op Funda kan zetten? Neem dan gerust contact met ons op, ons team staat voor je klaar voor alle vragen en ondersteuning.

Aangesloten bij

Funda logo