Huis verkopen

Huis te koop zetten

Je huis te koop zetten is een spannend en belangrijk moment in je leven. Je wil dit dan ook goed en serieus aanpakken. In dit artikel laten we stap voor stap zien hoe jij je huis zelf te koop zet of dit met de hulp van een online makelaar kan doen.

Online makelaar

Voor de verkoop van je huis schakelen de meeste woningverkopers een plaatselijke makelaar in. Een dergelijke makelaar heeft alle expertise en ervaring in huis om je woning te koop te zetten. Echter, je kan het ook zelf (of deels zelf) je huis te koop zetten! Omdat je zelf de handen uit de mouwen kan steken levert je het al gauw duizenden euro’s besparing op. Bij een online makelaar zoals Rellovo heb je eigenlijk het beste van beide. Een team van experts die je de nodige ondersteuning biedt op vlakken waar je geen kennis en ervaring mee hebt en zaken die je zelf kan doen doe je zelf waardoor je een flinke som geld bespaart. Bij een online makelaar kan je kiezen tussen pakketten met verschillende diensten. Zo kies jij zelf wat je zelf doet en wat de online makelaar voor je doet. Handig toch?

Stappenplan huis te koop zetten:

Hieronder staat een stappenplan van hoe jij je huis te koop kan zetten met behulp van een makelaar of door het geheel zelf te doen.

1. Makelaar

Als eerst ga je beslissen hoe jij je huis wil gaan verkopen. Wil je dat helemaal zelf doen? Met behulp van een online makelaar? Of via een reguliere makelaar? Als je voor een reguliere makelaar kiest worden de volgende stappen voor jou gedaan.

2. Vraagprijs

Eerst wat belangrijk is voordat jouw huis op Funda komt te staan is de vraagprijs. Er zijn een aantal factoren die van belang zijn. Als eerste: het type huis. Heb je een rijtjeshuis, een appartement, een vrij staande woning of een twee onder een kap? De tweede factor is de staat van de woning. Moet er veel aan de woning worden gedaan? Is er nog recent geschilderd of een badkamer gerenoveerd?

Als derde is de plek belangrijk. Een vrijstaande villa in Limburg kan bijvoorbeeld dezelfde vraagprijs hebben als een 3 kamer appartement in het centrum van Amsterdam. Voor een goed beeld moet je daarom kijken naar de vraagprijzen van woningen in de buurt. Hierdoor kan je goed beslissen wat de vraagprijs van jouw woning wordt. Als je via Rellovo je woning verkoopt kunnen we je helpen met de vaststelling van de vraagprijs.

3. Verkoop klaar

Als jij je woning te koop gaat zetten en er foto’s worden gemaakt is het belangrijk dat je woning verkoop klaar is. Hiermee wordt bedoeld dat je woning is opgeruimd en dat het er aantrekkelijk en rustig uitziet. De foto’s van je woning zien de toekomstige eigenaren namelijk op Funda. Je wil dan ook dat de potentiële kopers op basis van de foto’s een bezichtiging komen doen.

Je kan ervoor kiezen om de foto’s door een professionele fotograaf te laten maken, in geval van een online makelaar, of je kan dit zelf doen. Kijk voor tips en tricks de blogs: vastgoedstyling huis verkopen en woningfotografie. Wanneer je de woning verkoopt via een online makelaar zal je woning met een advertentie op Funda geplaatst worden en komt er een ‘te koop’ bord in de tuin te staan.

4. Promotie

Een online makelaar zet jouw woning altijd zo gunstig mogelijk op Funda. Overigens kunnen particulieren niet zelf een woning op Funda plaatsen. Om meer potentiële kopers te trekken en je woning onder de aandacht te brengen kan naast je huis op Funda de woning op social media promoten. Vraag ook of je vrienden/familie/collega’s etc of ze dit willen doen. Zo bereik je een maximaal aantal potentiële kopers!

5. Bezichtigingen

Wanneer je de woning verkoop met behulp van een online makelaar verzorg je de bezichtiging zelf. Dit kan je doen op een tijdstip dat het jou goed uitkomt. Is in het weekend of in de avond beter? Prima, jij staat aan het roer. Tijdens deze bezichtiging kan je alle bijzondere aspecten, gezellige plekjes van je huis en over de buurt vertellen. Jij kan met enthousiasme over je woning vertellen. Meer dan een traditionele makelaar, niet waar?

6. Het financiële en juridische deel

Rellovo zorgt voor het financiële en juridische gedeelte, zoals het opstellen van de koopovereenkomst. Als jij zelf je woning verkoopt kan je ook de koopovereenkomst zelf regelen. Er zijn koopovereenkomst te vinden op internet. Tip: Zorg ervoor dat een vriend(in) die kennis heeft op dit gebied met je mee kijkt. Het is lastige materie en je wil hier geen fouten bij maken.

Overweeg jij om je woning te verkopen via een online makelaar? Of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op, ons team met experts staat voor je klaar!

Aangesloten bij

Funda logo