Huis verkopen in de zomer

Huis verkopen in de zomer

De zomer is bijna begonnen, al is het vandaag helaas wat minder weer. Als jij je huis wil verkopen in de zomer zal je vaak de opmerking krijgen: ‘in de zomer verkoop je echt je huis niet, iedereen is op vakantie’. Er wordt dan ook vaak aan makelaars de vraag gesteld: is het wel of juist niet verstandig om mijn woning te koop te zetten in de zomer? In dit artikel zal deze vraag worden beantwoord.

Juist wel of niet doen?

In de zomer zijn mensen op vakantie in het buitenland of vieren vakantie in eigen land. Degene die op kantoor werken beginnen meestal pas weer begin september en tijdens de vakantieperiode zijn alle kinderen vrij. Veel woningverkopers vragen zich dan ook af of het verstandig is om hun woning in de zomer of zomervakantie te verkopen. Het antwoord is kort en bondig: jazeker!

Voordelen huis verkopen in de zomer

  • Meer tijd

In de zomer hebben de meeste mensen een aantal weken vrij. Deze weken worden vaak deels besteed aan vakantie in het buitenland of eigen land en deels om thuis uit te rusten. Wanneer jij je huis gaat verkopen kan je deze vrije weken goed gebruiken om je huis te verkopen. Al helemaal wanneer je dit (deels) zelf wil doen en geld wil besparen.

In het drukke schema tegenwoordig hebben niet zo veel mensen tijd om hun woning zelf te verkopen. Het zelf verkopen van je woning namelijk wel wat tijd in beslag. In de zomer heb je wél deze tijd en kan je makkelijk zelf je woning verkopen. De voordelen zijn niet mis en het levert je snel een besparing van duizenden euro’s op. Van dit geld kan je weer op vakantie of andere leuke doen. Je hebt de tijd, dus waarom zou je het werk overlaten aan een traditionele makelaar en daar duizenden euro’s aan uitgeven?

  • Bezichtigingen

Ook heb je meer tijd voor bezichtigingen. Bezichtigingen via een traditionele makelaar worden vaak gepland op tijden die jou niet uitkomen. Het gevolg kan zijn dat je daardoor kopers misloopt. Wanneer jij zelf je huis gaat verkopen organiseer jij zelf de bezichtiging wanneer het jou uitkomt.

Bovendien werken traditionele makelaars vaak niet of minder in de zomervakantie. Dat betekent dat je pas na de zomervakantie je huis te koop kan zetten. Extra reden om je huis zelf te gaan verkopen of doormiddel van online makelaar Rellovo. Online makelaars zijn veel flexibeler en ook in de zomervakantie actief. Immers kan een hoop online worden gedaan wat ervoor zorgt dat je 24/7 ondersteuning hebt.

  • Voordelen zomer

In de zomer is het veel langer licht dan in de winter. Hierdoor kan je ook bezichtigingen plannen in de zomeravonden en heb je geen last van kamers die door lelijk licht verkeerd worden belicht. Tevens kunnen potentiële kopers meteen de sfeer proeven van zomeravonden in het huis. Tenslotte staat in de zomer alles in de bloei waardoor je huis extra goed naar voren komt. Tijdens de bezichtig komt daardoor je tuin tien keer mooier naar voren, iets wat veel potentiële kopers belangrijk vinden.

  • Minder concurrentie

De meeste woningaanbieders denken dat het niet slim is om in de zomer je woning te verkopen. Doordat zij dat denken en hun woning niet te koop aanbieden heb jij een stuk minder concurrentie. Ook is het in de zomer uiteraard veel beter weer en hebben de mensen meer bloemen in de tuin, in vergelijking met de winter. Hierdoor zijn in het algemeen de woningfoto’s veel aantrekkelijker in de zomer dan in de winter.

  • Kopers ook meer tijd

20% van de Nederlanders gaat tegelijk op zomervakantie. Dus dat iedereen tegelijk op vakantie is in de zomervakantie is onzin. In de vakantiedagen waarin mensen niet op vakantie zijn, zijn er geen werk vergaderingen en hebben kinderen geen sport en school. De ideale tijd om op huizenjacht te gaan en bezichtigen te doen.

  • Corona crisis

De Corona crisis houdt Nederland nog steeds in de greep. Beetje voor beetje worden de regels in Nederland versoepeld. Ondanks dat er steeds meer mag, besluiten veel Nederlanders toch niet op vakantie te gaan wegens besmettingsgevaar.

Daarom blijven veel mensen thuis tijdens de vakantie of gaan op vakantie in eigen land. Dit is een voordeel voor de woningaanbieders, woningzoekers en de Nederlandse huizenmarkt!

Kortom, twijfel niet om je huis te koop te zetten in de zomer. Dit is juist een gunstige tijd om je woning te koop te zetten! Het team van Rellovo staat óók in de zomer klaar om jouw huis te verkopen. Neem snel contact met ons op zodat we deze zomer samen jouw huis kunnen verkopen!

Aangesloten bij

Funda logo