huis verkopen social media

Huis verkopen social media

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken. Alles wordt gedaan via social media: contact maken, dingen delen en verkopen. Dus waarom zou je ook niet je huis verkopen via social media?

Social media

In Januari 2019 zitten er 10,1 mln mensen in Nederland op Facebook, 4,9 mln op Instagram, 11,9 mln op WhatsApp en op LinkedIn 4,6 mln. En vaak gebruiken mensen al deze 4 kanalen. Wat is dan ook een betere plek om je huis te verkopen via social media? Potentiële kopers genoeg! Hieronder staan een paar tips van hoe jij zelf je woning het best kan verkopen via social media.

Tips woning verkopen via social media

1. Woning foto’s

Heb jij een professionele camera tot je beschikking? Je woningfoto’s moeten wel van goede kwaliteit zijn anders heb je de kans de potentiele koper al gelijk afhaakt bij het zien van de foto’s. Wanneer je woningfoto’s gaat maken is het zeer aan te raden om een spiegelreflex camera te gebruiken. Hiermee kan je een ruimte helemaal op de foto zetten en met een smartphone is dit een stuk lastiger. Wil je meer tips over het maken van woningfoto’s? bekijk dan de blog over woningfotografie.

2. Maak een video

Je kan er ook voor kiezen om een video van je woning te maken. Zorg ervoor dat je horizontaal filmt, je niet praat in de video, je geen personen ziet en je huis er ruimtelijk en opgeruimd uitziet. Zet er een leuk muziekje onder en voilà, je hebt een leuk filmpje wat de kijkers een stuk beter beeld geeft van de woning.

3. Beschrijving woning

Een beschrijving van je woning is essentieel. Hierdoor weten de lezers bijvoorbeeld uit welk jaar het huis komt, hoeveel vierkante meters het huis betreft, wanneer de badkamer is gerenoveerd, of de woning dubbelglas heeft ect. Kijk goed naar andere beschrijvingen van woningen. Hierdoor merk je vanzelf wat de structuur is en wat je wel en niet over de woning kan schrijven.

Kijk ook eens naar een plattegrond. Woningzoekers willen graag weten hoe groot de woonkamer precies is en of hun geliefde bank wel tussen de muren past. Op internet zijn er genoeg websites te vinden waarmee jij zelf een plattegrond van je woning kan maken. Ook kan je de experts van Rellovo hiervoor vragen.

4. Eigen website en socialmedia pagina

Als de foto’s en beschrijving zijn gemaakt kan het verkopen beginnen. Als jij zonder behulp van Funda of een soortgelijke website je woning wil verkopen is het belangrijk dat je een eigen website maakt. We noemen dit ook wel een landing pagina. Dit hoeft geen uitgebreide website te zijn. Wel moet het duidelijk zijn en je alle infomatie van je woning erop kan vermelden.

Maak ook een eigen Facebookpagina/Instagram pagina aan. Daarnaast is het belangrijk dat er duidelijk staat aangegeven hoe geïnteresseerden contact met jou kunnen opnemen voor een bezichtiging. Als dit niet duidelijk is haken snel mensen af.

Maak bij voorkeur een contactformulier aan die de geïnteresseerde kunnen invullen. Zo heb je niet het probleem dat geïnteresseerden bellen en dat je de telefoon niet hoort of niet kan opnemen.

5. Website en pagina’s laten delen

Jouw eigen website en pagina’s delen is het belangrijkste wanneer je jouw woning gaat verkopen via social media. Vraag familie/vrienden/ collega’s buren ect om je website en pagina’s te delen. Als je dit niet doet gaat niemand je woning zien.

Vraag ook aan deze mensen of zij ook hun vrienden/familie kunnen vragen om de website en pagina’s van jouw woning kunnen delen. Zo krijg je het optimale resultaat.

Wanneer je besluit om je woning met behulp van een (online) makelaar als Rellovo wil verkopen dan kan je de woning ook op Funda laten zien. Je kan dan nog steeds via social media je woning verkoop een boost geven. Door het delen van de Funda advertentie komen nog meer mensen in aanraking met je woning.

6. Wees actief op social media

Let goed op wie jouw pagina’s delen en wat erop wordt gereageerd. Antwoord altijd op vragen of benader de persoon persoonlijk via Instagram direct message of Facebook Messenger.

7. Altijd een verzorgd huis

De meeste woningverkopers rijden altijd eerst langs het huis voordat ze een bezichtiging gaan doen of aanvragen. Zorg er dus voor dat de buitenkant in ieder geval er altijd verzorgt en aantrekkelijk uitziet. Zet vrolijke bloemen in de tuin, schilder de doordeur en haar het onkruid weg. Zo schrik je geen potentiele kopers af.

Door bovenstaande tips ben jij helemaal ready om zelf je woning te verkopen via social media. Wil je toch je woning verkopen met behulp van een online makelaar en hiermee veel geld besparen dan wanneer je dit via een traditionele makelaar doet? Neem dan contact met ons op! Ons team met experts staat voor je klaar om je woning vlot en voor de beste prijs te verkopen!

Aangesloten bij

Funda logo