Huis verkopen zonder makelaar

Huis verkopen zonder makelaar

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om hun huis te verkopen zonder makelaar of samen te werken met een online makelaar. De reden? Dit bespaard veel geld!

 Huis verkopen zonder makelaar

Traditionele makelaars zijn erg duur, dit komt meestal door de makelaarscourage die een makelaar rekent. Vaak betaal je aan makelaarscourage kosten tussen de 1% en 2%. Bij een huis van een waarde van €300.000, kunnen deze kosten dan ook oplopen tot wel €6.000. Hier komen meestal ook nog opstartkosten bij van ongeveer €500. Dit is helemaal niet nodig!

Internetmakelaar

Een internetmakelaar is goedkoper dan een traditionele makelaar. Bij een online makelaar wordt er meer online geregeld en steek je zelf de handen uit de mouwen waardoor je veel geld bespaart. Een internetmakelaar zorgt vaak voor een waardebepaling, zet de woning op Funda en stelt de koopovereenkomst op. Internetmakelaars bieden vaak meerdere soorten pakketten aan waar de klanten uit kunnen kiezen, deze pakketten verschillen van diensten en van prijzen. Zo kies jij alleen diensten die je echt nodig hebt!

Rellovo is zo’n internetmakelaar, wij helpen je graag met de verkoop van de woning en staan ook buiten kantooruren voor je klaar!

Tips huis verkopen zonder makelaar

Ben je op zoek naar tips om je huis te verkopen zonder makelaar? Een woning verkopen kan je deels zelf. Dit bespaart veel geld en zorgt ervoor dat jij zelf de touwtjes in handen houdt. Je bepaalt samen met potentiële kopers wanneer ze de woning willen bezichtigen en behoudt hiermee flexibiliteit voor jou en de koper.

Hieronder geven we enkele tips om je woning te verkopen zonder makelaar:

1. Bepaal de vraagprijs van je woning

De vraagprijs van je woning is een belangrijk aspect, de meeste potentiële kopers filteren namelijk huizen naar hun budget. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste vraagprijs vraagt voor jouw woning. Niet te laag maar ook zeker niet te hoog. Hoe doe je dat? Bespreek dit met een Rellovo expert en kijk ook zelf naar woningen die in jouw buurt te koop staan of recent zijn verkocht. Is jouw woning in betere staat en heb je een grotere tuin? Dan kan je iets boven de vraagprijs van die woning zitten. Een Rellovo expert kan je op basis van data vertellen wat hij zou adviseren. Vervolgens wordt dit besproken waarna een prijs wordt bepaald waarvoor het op Funda zal worden gezet.

2. Foto’s

Zorg voor goede en aantrekkelijk foto’s van je woning. Potentiële kopers moeten namelijk op basis van jouw foto's besluiten om je woning wel of niet te bezichtigen. Deze foto’s kan je laten maken door een Rellovo woningfotograaf of je kan dit zelf doen. Wil je tips over hoe je jouw woning het best op de foto kan zetten? Ga dan naar de blogs: ‘woningfotografie en vastgoedstyling huis verkopen’

3. Zet je huis in de markt

Een te koop bord in je tuin is niet voldoende, tegenwoordig kijken de meeste potentiële kopers op Funda voor hun toekomstige woning. Het is helaas niet mogelijk om als particulier je huis aan te bieden op Funda. Bij Rellovo kunnen we je hierbij helpen zodat je tegen lage kosten de woning op Funda zet en hiermee duizenden mensen bereikt. Voor een laag bedrag van 399 euro heb je al een vermelding op Funda voor wanneer je je huis wil verkopen zonder makelaar.

4. Promotie

Internet is tegenwoordig de prefecte plek om je woning te promoten. Vraag je familie, vrienden, collega’s en sportmaatjes om de link van jouw Funda pagina te delen op Facebook/WhatsApp/Twitter ect. Zo kan iedereen een steentje bijdragen om potentiële kopers te bereiken en zo snel mogelijk jouw woning te verkopen!

5. Maak het persoonlijk

Probeer de bezichtiging persoonlijk te maken. Vertel een leuk verhaal over het huis, over de buurt en de personen die er wonen. Hier zijn een aantal vragen die je kan verwerken in je verhaal of die potentiële kopers kunnen gaan vragen:

  • Waarom ga je verhuizen?
  • Waarom ben je verliefd geworden op dit huis?
  • Wat ga je missen als je de woning uit bent?
  • Wat is er zo leuk aan de buurt?
  • Vertel een leuk verhaal over iemand uit de buurt
  • Wie wonen er in het huis? En wat vinden zij ervan om te verhuizen?

6. Onderhandelen 

En als laatst, het onderhandelen. Wees tijdens het onderhandelen eerlijk, over de prijs en de reden daarvoor. Bedenk voor het onderhandelen goed welke prijs je minimaal wil hebben voor je huis. Een onderhandeling kan voor veel mensen spannend zijn, neem een familielid of vriend(in) mee tijdens het onderhandelen of laat hem of haar de onderhandeling doen. Breng wel altijd deze persoon op de hoogte van jouw eisen en wensen van de woning! wil je meer tips over onderhandelen van je woning? Lees dan de blog over tips onderhandelen huis verkopen.

7. Koopovereenkomst tekenen

Ben je een prijs overeengekomen met de koper? Gefeliciteerd! Het is nu tijd om de afspraken schriftelijk vast te leggen in een koopcontract. Waar moet je op letten en wat hoort er in een koopcontract te staan? Onze Rellovo experts stellen de koopovereenkomst op en helpen je met alle vragen. Wij zijn pas tevreden wanneer jij dat bent.

Wil je meer weten over de voordelen van een online makelaar? Kijk dan naar de blog: voordelen online makelaar.

Er zijn dus meerdere mogelijkheden om je huis te verkopen, wat pas het best bij jou?

Aangesloten bij

Funda logo