Online makelaar

Online makelaar

Je huis verkopen is een spannend moment in je leven. Je wil dan ook dat het verkoopproces snel en makkelijk verloopt, zonder dat het al te veel geld kost. Dan kan het inschakelen van een online makelaar als Rellovo de oplossing voor jou zijn! 

Je woning verkopen met behulp van een online makelaar is tegenwoordig dé moderne manier om je huis te verkopen. Bij een internet makelaar speel jij zelf een rol bij het verkoopproces van jouw woning en behoud je flexibiliteit. Daarbij bespaar je vaak duizenden euro’s. Geld wat je beter uit kunt geven aan een mooie reis of interieur. Is dat niet fijn?

Wat is een online makelaar?

Een traditionele makelaar heeft een breed dienstenpakket. Van het schrijven van een advertentietekst op Funda, tot het maken van woningfoto’s, het houden van bezichtigingen, het onderhandelen en het opstellen van de koopovereenkomst. Bij een online makelaar ga je ook zelf de handen uit de mouwen steken, iets wat veel (potentiële) woningverkopers leuk vinden. Alles wat je zelf kan levert je direct geld op! Wanneer je een online makelaar inschakelt kan je vaak kiezen tussen verschillende pakketten met diensten die je nodig hebt. Deze pakketten kunnen variëren van heel uitgebreid tot juist heel gering, hier zijn dan ook verschillende prijzen voor. 

Zo kan je ervoor kiezen om zelf foto’s van de woning te maken of de aanbevelingstekst op Funda te schrijven. Zie voor tips en tricks de blogs: Aanbiedingstekst Funda,woningfotografie en vastgoedstyling huis verkopen!

Je kunt dit natuurlijk ook aan de professionals van online makelaar Rellovo uitbesteden. Wel stelt de online makelaar bijna altijd de koopovereenkomst op. Jij doet het leuke gedeelte dat komt kijken bij verkoop van de woning zelf. De online makelaars doen de rest. Bij een online makelaar verzorg je wel altijd de bezichtigingen. Wanneer het jou uitkomt en op jouw voorwaarden. Jij weet immers als geen ander de bijzondere aspecten van het huis te belichten. De persoonlijke noot is wat kopers vaak kunnen waarderen. Doe hier je voordeel mee!

Je zal je wel afvragen, wat is het kostenverschil? Nou, dit kostenverschil is best flink. Traditionele makelaars zijn meestal duur vanwege de courtagekosten. Vaak liggen de couragekosten tussen de 1% en 2% van de verkoopprijs van je huis. Normaliter komt er nog een bedrag van €500 aan opstartkosten bij. Wanneer jouw huis voor 350.000 euro wordt verkocht, kunnen deze kosten dus oplopen tot €7.500! Bij Rellovo kan je jouw huis al verkopen vanaf 399 euro, hierdoor bespaar je veel geld wat je weer kan besteden aan je nieuwe droompaleis.

Voordelen van een online makelaar

Er zijn veel voordelen van het inschakelen van een online makelaar voor het verkopen van je huis. Hier onder staan de voordelen op een rijtje:

1. Jij hebt de touwtjes in handen

Jij verzorgt zelf de bezichtigen op een tijd die jou uitkomt, dus ook s ’avonds of in het weekend. Potentiële kopers vinden het juist fijn als de eigenaar hun rondleidt in plaats van een makelaar. Jij weet immers alle hoeken en kieren van het huis, weet leuke verhalen over de buurt en de bijzonderheden van de woning.

2. Bespaar kosten

Zoals hierboven verteld, kan je veel geld besparen. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom veel woningverkopers tegenwoordig voor een online makelaar kiezen. Ook betaal je bij een online makelaar één vast bedrag. Bij traditionele makelaars hangt de prijs af van de verkoopprijs van je woning. Met een percentage van 1,5% pakt dit vele malen hoger uit.

3. Financiële en juridische zaken

Bij de meeste online makelaars wordt er afhankelijk van het pakket voor het financiële en het juridische gedeelte gezorgd. Hieronder kan je de onderhandeling en de koopovereenkomst verstaan. Wanneer de bewoner van het huis zelf gaat onderhandelen kunnen er soms emoties komen kijken, gelukkig is er dan de online makelaar die de onderhandeling voor je overneemt.

4. Beter resultaat

De meeste woningverkopers kiezen ervoor om een traditionele makelaar in te schakelen voor de verkoop van hun woning. Toch is het niet zo dat het resultaat van een traditionele makelaar per definitie beter is. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat een online makelaar vaak beter uit de bus komt! Woningen via een online makelaar zijn in het algemeen sneller en tegen een hogere prijs verkocht dan woningen via een traditionele makelaar.

5. Altijd op de hoogte

Net zoals bij een traditionele makelaar, ben je bij een online makelaar ook van alles op de hoogte. Bij elke bieding en bezichtigingsaanvraag word je op de hoogte gehouden. Bij online makelaar word je per telefoon of mail op de hoogte gebracht. 

Zit je erover na te denken om je huis te verkopen met een online makelaar of heb je vragen?Neem dan gerust contact met ons op! Ons team staat met raad en daad voor jou klaar.

Aangesloten bij

Funda logo