Tips huis verkopen

Tips huis verkopen

De knoop is doorgehakt, je gaat je huis verkopen. Er komen waarschijnlijk meteen 1000 vragen in je hoofd. Tips huis verkopen nodig? In dit artikel helpen we je graag op weg met een paar handige adviezen.

Manieren huis verkopen

Er zijn drie manieren om je huis te verkopen. De eerste manier is de meest gekozen manier, dat is om je huis te verkopen via een reguliere makelaar. Meestal is dit een plaatselijke makelaar die alles voor jou regelt. Helaas heeft dit dan ook een prijskaartje. De meeste traditionele makelaars rekenen namelijk ongeveer 1%-2% courtagekosten van de uiteindelijke verkoopprijs.

Als je op deze hoge makelaarskosten wil besparen kan je kiezen voor een online makelaar. Bij een online makelaar, zoals Rellovo, betaal je een vast laag bedrag voor de verkoop van je woning. Een online makelaar rekent een relatief laag bedrag, omdat jij zelf ook dingen gaat ondernemen. Zo ga jij bijvoorbeeld zelf de bezichtiging regelen, zelf woningfoto’s maken en en eventueel andere activiteiten als je dit kan en wil. Wel krijg je professionele ondersteuning waar jij het nodig hebt. Als laatst kan je ervoor kiezen om je woning geheel zelf te verkopen. Op deze manier heb je geen vrijwel geen kosten om je woning te woning te verkopen. Het is alleen de vraag of je de woning zonder plaatsing op Funda verkocht krijgt.

Tips huis verkopen

1. Vraagprijs

Allereerst is de vraagprijs belangrijk. Maar wat is de juiste vraagprijs? Is de prijs die je in je hoofd hebt wel reëel of is het voor een vlotte verkoop beter om de prijs bij te stellen? Het is verstandig om de vraagprijs in overleg vast te stellen met een makelaar. Wanneer jij je huis zelf gaat verkopen kan je dat natuurlijk ook zelf doen. Echter zijn makelaars veel meer up to date van de huizenmarkt in jouw stad of dorp, hebben uitgebreide data tot hun beschikking en hebben uiteraard meer ervaring.

2. Huis verkoop klaar maken

Voordat de woningfotograaf komt of jij zelf foto’s van de woning gaat maken is het belangrijk dat jij de woning verkoop klaar maakt. Loop een rondje in je huis, wat kan nog een likje verf gebruiken? Wat kan er weg om de woning ruimer te laten ogen? Ruim ook zo veel mogelijk op, haal alle persoonlijke dingen weg, zet een bos bloemen op de tafel etc. Zorg ervoor dat je woning rustig en sfeervol overkomt. De woning foto’ zijn het eerste wat de potentiële kopers zien en deze kans voor een goede eerste indruk krijg je geen tweede keer.

Wanneer jij zelf je woning gaat fotograferen leen dan van iemand een professionele camera. Foto’s die met een telefoon gemaakt zijn, zijn vaak nooit zo mooi als foto’s die met een professionele camera zijn gemaakt. Kijk ook goed naar het licht wanneer je foto’s gaat nemen. Komt je woning niet mooi over op beeld door het licht? Probeer het dan de volgende dag.

3. Tuin verkoop klaar maken

Het verkoop klaar maken van je tuin is net zo essentieel als het verkoop klaar maken van je huis. Als je een grote tuin hebt is dit in de regel een groot pluspunt voor potentiële kopers en één van de redenen waarom ze jouw huis kunnen kopen. Maai daarom het gras, zet mooie bloemen in de tuin en haal het onkruid en mos weg. De tuin moet net zoals de woning schitteren op het beeld.

4. Bezichtigingen

Is er een bezichtiging? Maak dan ook je woning bezichtiging klaar! Koop wat mooie bloemen, ruim alles op en laat de woning lekker ruiken. Zorg dat het pad naar jouw woning vrij is en er verzorgd uitziet. Dit is namelijk het eerste wat de kijkers zien als zij je woning gaan bezichtigen Kortom, haal alles uit de kast om van jouw woning een droomhuis te maken! Wil je tips over het zelf verzorgen van een bezichtiging? Lees dan de blog: ‘zelf bezichtiging doen’

5. Plaatsen op Funda

De meeste mensen die opzoek zijn naar een nieuwe woning starten op het kijken naar het woningaanbod op Funda. Het is dan ook zeer aan te raden om je huis op Funda aan te bieden. Als jij je huis zelf verkoopt moet je opzoek naar een makelaar die dit voor jou doet. Als particulier kan je je huis niet zelf op Funda zetten. Als jij je huis verkoopt met behulp van een online makelaar of een gewone makelaar, doen zij dat voor jou. Wil je weten hoe de plaatsing van je woning op Funda in werking gaat? Lees dan de blog: ‘huis op Funda’

6. Promotie

Om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen jouw woning zien is het verstandig om jouw woning te delen op social media. Vraag ook zoveel mogelijk vrienden, familieleden en collega’s om de Funda advertentie te delen. Zo mis je geen enkele potentiële koper.

Wil jij je huis verkopen, maar besparen op hoge makelaarskosten? Dan is Rellovo wellicht de perfecte match! Neem gerust contact met ons op voor vragen of een gratis waardebepaling.

Aangesloten bij

Funda logo