Toppositie Funda

Toppositie Funda

Wanneer jij je huis verkoopt wil je dat je woning bovenaan de lijst komt te staan zodat zoveel mogelijk woningzoekers jouw woning zien, niet waar? Dit kan doormiddel van een toppositie op Funda. In dit artikel wordt verteld wat een toppositie is en hoe je die krijgt.

Wat is een toppositie op Funda?

Op Funda staan ongeveer 100.000 woningen te koop en te huur met maandelijks miljoenen kijkers en potentiële kopers. Funda is dan ook het nummer 1 platform van Nederland als het gaat om de verkoop van woningen. Wanneer jij je huis met behulp van Funda wil verkopen moet je manieren zien te vinden om op te vallen tussen de andere woningen. Één van die manieren is een toppositie op Funda. Deze toppositie zorgt ervoor dat jouw woning in de schijnwerpers komt te staan. Wanneer woningzoekers kenmerken van jouw woning invullen, wordt jouw woning als eerste getoond. Kenners noemen dit ook wel een “toppositie Funda”. De meest voorkomende kenmerken die woningzoekers invullen zijn ‘prijs’ en ‘plaats’. De woningen in de toppositie worden boven het zoekresultaat getoond.

Op een mobiele telefoon wordt één woning in de toppositie getoond, op een tablet twee en op een laptop drie. Vaak is het zo dat er meer dan drie woningen zich hebben aangemeld voor de toppositie op prijscategorie en plaats. Funda laat dan elke keer willekeurig de woningen in de toppositie zien. Funda zorgt er wel voor dat iedere woning even veel te zien is. Uiteraard staat de woning in de toppositie ook tussen de het reguliere woningresultaat.

Resultaat van een toppositie op Funda

Door het plaatsen van je woning in de toppositie is de kans groter dat je huis sneller wordt verkocht. Als je woning 30 dagen in de toppositie staat wordt je woning sneller gevonden en zijn er gemiddeld zeven potentiële kopers meer dan wanneer je woning niet in de toppositie staat. Dit komt omdat jouw woning aan meer mensen wordt getoond. De gemiddelde prijs voor een toppositie is €60 per week.

Stappenplan toppositie Funda

1. Bestellen van een toppositie

Via jouw plaatselijke makelaar of online makelaar kan je de toppositie voor op Funda bestellen. De vergoeding die je hiervoor aan je makelaar betaald verschilt per makelaar. Bespreek dit eerst goed van tevoren.

2. Keuze maken

Bespreek met je makelaar hoe lang je woning in de toppositie komt te staan. Een week? Een maand? Kijk ook goed naar de resultaten van vorige woningen in de toppositie.

3. Het kan beginnen

Als jullie de keuze hebben gemaakt kan de toppositie via Funda worden besteld!

Niet alleen woningen kunnen worden geplaatst in de toppositie van Funda. Ook bedrijfspanden en kantoren. Funda heeft ook een business platform genoemd: Funda business. Hier staan van kleine panden tot grote kantoorpanden te koop en te huur.

Blikvanger op Funda

Een andere manier om op te vallen tussen de lijsten van woningen is doormiddel van een blikvanger. Met een blikvanger heb je driemaal zo veel presentatieruimte van je woning in de woninglijst op Funda. Met een blikvanger wordt jouw woning in één oogopslag weergeven. Dit doormiddel van een hoofdfoto en twee kleinere foto’s. Hierdoor hebben woningzoekers in één oogopslag een totaalbeeld van de binnen- en buitenkant van de woning.

Bij een reguliere woningadvertentie staat er maar één foto van de woning, meestal is dit een foto van de buitenkant. Boven de foto’s staat er een blauw tekstvlak. Hierin staat meestal een tekst die mensen aantrekt, zoals: ‘in prijs verlaagd’, ‘rustig gelegen’, ‘sfeervol huis in een kindvriendelijke buurt ’ect.

Een blikvanger gaat altijd per kwartaal en kost ongeveer €129. Je betaalt dit bedrag aan de makelaar en de uiteindelijke prijs die wordt doorberekend verschilt onderling. De manier om voor een blikvanger te kiezen gaat op dezelfde manier als voor een toppositie.

Ga jij je woning verkopen? Overweeg dan om je woning eruit te laten springen doormiddel van een toppositie of een blikvanger op Funda. Rellovo helpt je hier graag bij en staat voor je klaar om jouw woning zo goed mogelijk te verkopen.

Aangesloten bij

Funda logo