Vastgoedstyling

Vastgoedstyling huis verkopen

Wil jij je huis verkopen? Dan is vastgoedstyling essentieel, je hebt namelijk maar één keer de kans voor de eerste indruk, nietwaar?

Vastgoedstyling is een effectieve marketingtool bij de verkoop van je woning. Het is goed om te kijken naar wat jouw woning te bieden heeft waarbij je de pluspunten accentueert. Kopers moeten naar de foto’s van jouw huis kijken en denken, ‘dit kan mijn droomhuis zijn’. 

Vastgoedstyling is namelijk meer dan je woning een beetje opruimen en wat spulletjes recht leggen. Elke woning is anders en vraagt om een andere aanpak. In dit artikel leggen we uit hoe je dit het beste aanpakt. Ook geven we een aantal tips over hoe je voor de beste woningpresentatie kan zorgen. Vastgoedstyling bij huis verkopen is namelijk onontbeerlijk.

De optimale woningpresentatie

Een mooi en verzorgd interieur trekt potentiële kopers aan, laat een blijvende goede eerste indruk achter en kan ervoor zorgen dat jouw huis een stuk sneller wordt verkocht. Jij weet dat jouw huis het allermooiste is, maar dit moet je ook op een ander over zien te brengen. Hoe doe je dat? Hier onder een aantal tips:

  • Loop kritisch door je huis

Loop kritisch door je huis, kijk wat nog een likje verf kan gebruiken en of er nog andere klusjes kunnen worden gedaan. Daarna ga je opruimen, opruimen en nog eens opruimen! Probeer zoveel mogelijk ruimte te creëren, kopers willen alle mogelijkheden van een huis zien. 

  • Zorg voor rust en sfeer

Zorg ervoor dat jouw huis rustig en sfeervol overkomt, geef potentiële kopers een thuisgevoel wanneer ze door jouw woning rondlopen. Probeer niet een kille uitstraling te creëren, ga voor neutrale tinten met af en toe een gezellig kleurtje. Haal ook zo veel mogelijk persoonlijke spullen weg, zoals souvenirs en foto’s. Al deze aanpassingen hebben invloed op de perceptie van de potentiële koper. 

  • Kijklijnen creëren

Probeer een zo goed mogelijke kijklijn naar het raam te creëren, haal bijvoorbeeld donkere gordijnen of lamellen weg. 

  • Woningfotografie

Daarna is het tijd voor een fotoreportage van je woning. We adviseren om dit te laten doen door een professionele woningfotograaf. Je kan uiteraard foto’s maken van je huis, maar vaak komen je eigen foto’s nooit zo goed en professioneel over dan wanneer een woningfotograaf de foto’s maakt. Door middel van foto’s kan je ruimte creëren en een goede fotograaf kan de juiste sfeer in de woning vastleggen. Aantrekkelijke en professionele foto’s hebben namelijk veel invloed op je woningverkoop!

  • Geur

Geur tijdens een bezichtiging is erg belangrijk. Als er een nare geur in de woning hangt lopen de potentiele koper niet met een fijn gevoel rond. Zet een dag voor de bezichtig alle ramen en deuren open en koop automatische luchtverfrisser. Zo weet je zeker dat je huis altijd lekker ruikt.

Leegstaand huis verkopen

Veel mensen denken dat een leeg huis beter verkoopbaar is. Dit is niet het geval, sfeer verkoopt! Wanneer je een leegstaand huis wil verkopen zonder meubels komt dit niet gezellig of huiselijk over. Met de juiste vastgoed styling kan je de potentiële koper het thuisgevoel geven. 

Een oplossing hiervoor kan zijn om meubel pakketten te huren. Kies dan niet voor een standaardpakket, maar voor een pakket die bij de woning en doelgroep past. Hierdoor geef je de potentiële kopers een huiselijke sfeer en een idee van hoe het huis kan worden ingericht.

Kortom, vastgoedstyling is essentieel voor wanneer jij je woning wil verkopen. Een mooi en verzorgd interieur trekt potentiële koper aan, laat een blijvende goede eerste indruk achter en kan ervoor zorgen dat je huis een stuk sneller wordt verkocht. Ga ermee aan de slag!

Aangesloten bij

Funda logo