Online makelaar

Voordelen online makelaar

Je huis verkopen via een online makelaar is tegenwoordig dé nieuwe manier om je huis te verkopen. Wanneer je een online makelaar inschakelt ben je persoonlijk betrokken bij het verkoopproces en steek je zelf de handen uit de mouwen. Alle voordelen van een online makelaar? We delen het in dit artikel!

Wat is een online makelaar?

Er zijn drie manieren om je huis te verkopen. Als eerste kan je een traditionele makelaar inschakelen die alles voor de verkoop van je woning regelt van a tot z. Ten tweede kan je je je huis helemaal zelf verkopen. Met dit laatste bedoelen we dat je je huis verkoopt zonder externe professionele hulp. Voor iemand die geen ervaring heeft met het verkopen van een woning kan dit tijdrovend maar vooral ingewikkeld zijn.

Als laatst kan je een online makelaar inschakelen. Dit is een combinatie van een traditionele makelaar en zelf je huis verkopen maar kent enkele voordelen die je moet weten. Bij een online makelaar krijg je een steuntje in de rug en ga je zelf dingen ondernemen om je huis te verkopen.

Voordelen Online makelaar

Er zitten veel voordelen aan een online makelaar verbonden, hieronder staan de voordelen op een rijtje:

1. Bespaar kosten

Traditionele makelaars zijn vaak niet goedkoop wegens de hoge courtage kosten. De meeste gewone makelaars rekenen ongeveer 1 %-2% van de verkooprijs als courtage kosten. Als jouw woning wordt verkocht voor 400.000 euro, kunnen deze kosten dus oplopen tot 8.000 euro. Dit is nog exclusief opstartkosten van ongeveer €500. Bij een online makelaar, als Rellovo, is dit een stuk goedkoper en kan jij je huis al verkopen voor een prijs van 399 euro!

2. Zelf de touwtjes in handen

Bij een online makelaar heb je zelf de touwtjes in handen. Zo kan je ervoor kiezen om zelf de woonvertrekken te fotograferen, zelf een Funda aanbiedingstekst en te onderhandelen. Zo houd je de controle hoe je woning op Funda komt te staan. Bij een online makelaar betaal je alleen waar je gebruik van maakt. Je kan er bij een online makelaar ook voor kiezen om nagenoeg alle taken rondom verkoop uit te besteden.

Ben je benieuwd hoe je zelf kan bijdragen aan een snelle verkoop van de woning en gelijktijdig hiermee geld kunt besparen? Kijk dan voor tips en tricks: woningfotografie, vastgoedstyling huis verkopen en aanbiedingstekst Funda.

3. Zelf bezichtigen verzorgen

Bij een online makelaar verzorg jij zelf de bezichtigingen. Deze bezichtigen plan je in op het moment dat het jou goed uitkomt. Je kan er dus ook voor kiezen om dit in het weekend of ’s avonds te doen, het is helemaal aan jou. De meeste potentiële woningkopers vinden het prettig als de eigenaar van de woning de bezichtiging zelf verzorgt. Jij als eigenaar van het huis kan natuurlijk beter je enthousiasme over de woning overbrengen dan een lokale makelaar. Bovendien weet jij ook alle speciale plekjes van het huis en de mogelijkheden die de woning biedt. Bovendien kan je met leuke anekdotes over de gezellige cafés, het speeltuintje om de hoek en leuke buurtbewoners vertellen.

4. Verschillende dienstenpakketten

Wanneer je een online makelaar inschakelt kan je vaak kiezen tussen diverse dienstenpakketten. Zo kies je altijd een pakket met diensten die jij nodig hebt! Deze dienstenpakketten verschillen per online makelaar van diensten en prijzen. Vergelijk dus online makelaars met elkaar!

5. Flexibel

Tegenwoordig heeft iedereen het druk en kost het tijd en geld om een afspraak te maken met de makelaar op locatie. Bij een online makelaar kan je vaak tussendoor bellen, appen of ’s avonds mailen voor vragen. Ook na kantooruren, wat prettig is als je zelf ook een baan hebt. Een ander voordeel van een online makelaar is dus dat hij flexibel is en zich aanpast aan jouw dagelijkse planning.

6. Uitkomst van een online makelaar vaak beter

De meeste woningverkopers denken dat via een traditionele makelaar hun huis sneller en tegen een betere prijs wordt verkocht in vergelijking met een online makelaar. Dit is echter niet zo. Uit onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam is gebleken dat woningen via een online makelaar tegen een hogere prijs en sneller verkocht worden dan woningen via een traditionele makelaar.

7. 27/4 op de hoogte

Online makelaars maken vaak gebruik van een online ‘eigen omgeving’ waar je zelf bezichtigingsaanvragen, vragen en biedingen binnenkrijgt. Bij andere online makelaars word je daarvan op de hoogte gehouden via email, telefoon of WhatsApp. Zo ben je bij een online makelaar altijd op de hoogte van zaken rondom verkoop van de woning.

Sommige woningverkopers kunnen de onderhandelingen als een uitdaging zien. Veel woningverkopers vinden dit spannend omdat zij weinig ervaring hiermee hebben of bang zijn dat emoties naar boven komen tijdens het biedingsproces. In zo’n geval kan je vragen of iemand je bij wil staan bij de onderhandeling. Dit kan een familielid/ vriend(in) zijn, of je kan toch besluiten om de online makelaar dit te laten doen.

8. Online focus

De online focus kan als een ander voordeel van de online makelaar worden gezien. We hebben geruime ervaring op het digitale vlak en zorgen ervoor dat de vindbaarheid van je woning op platforms als Funda optimaal geregeld is. Verder hebben we de beschikking over veel data waardoor we je uitstekend kunnen adviseren voor de verkoopprijs en verkoopstrategie.

Overweeg je om jouw woning te verkopen en ben je overtuigd van de voordelen die een online makelaar te bieden heeft? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team van professionals en geruime kennis van de (lokale) huizenmarkt staat voor je klaar.

Aangesloten bij

Funda logo