Woningfotografie

Woningfotografie

Wil jij je huis verkopen? Dan horen daar natuurlijk mooie en aantrekkelijke foto’s van je woning bij, woningfotografie is dan ook een belangrijk aspect. Potentiële kopers moeten op basis van jouw foto’s besluiten om je woning wel of niet te bezichtigen. Zit je in dubio of je de foto’s door een professionele woningfotograaf wil laten maken of kan je de fotografie van je woning misschien zelf? Hieronder staan de voor- en nadelen van de twee en geven we enkele tips om zelf je woning te fotograferen.

Woningfotograaf

Een mooie villa? Een opknap huis? Wat voor soort huis je ook hebt, je wil dat je huis goed op de foto’s staan, niet waar? De meeste mensen kiezen dan ook voor een professionele woningfotograaf. Woningfotografen hebben veel ervaring met het fotograferen van huizen en weten dan ook hoe een huis optimaal op de foto kan worden gezet. Bovendien beschikken zij over de modernste camera apparatuur waardoor de foto’s van jouw woning gegarandeerd een uitstekende kwaliteit hebben. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat wanneer je professionele foto’s hebt, potentiële kopers eerder over gaan tot een bezichtiging. Ook kunnen sommige woningfotografen 360 graden foto’s maken. Dit geeft de kijkers het gevoel dat ze door een woning kunnen lopen, is dat niet cool?

Het nadeel van het inhuren van een woningfotograaf zijn natuurlijk de kosten. De prijzen kunnen namelijk variëren tussen €150 en €300. Dit ligt deels aan de grote van jouw woning, het aantal foto’s en andere wensen. Met het Rellovo complete pakket van slechts 899 euro verkoop je jouw woning met behulp van foto’s gemaakt door een professionele woningfotograaf.

Zelf huis fotograferen

Beschik jij over een spiegelreflexcamera of heeft een van jouw vrienden/familieleden er één? Dan kan je ook prima zelf je huis fotograferen. Wanneer je dit zelf wil gaan doen moet je natuurlijk op een aantal dingen letten. Vastgoedstyling is dan ook essentieel, bij vastgoedstyling draait het om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Hieronder geven we enkele tips om zelf je huis te fotograferen:

1.Opruimen

Zorg dat heel je huis is opgeruimd, haal alle overbodige spullen en meubels weg. Zorg dat alle merknamen weg zijn gehaald en haal persoonlijke spullen en souvenirs weg. Potentiële kopers willen graag veel ruimte zien in de woning, zo kan er worden gekeken naar de mogelijkheden die jou huis te bieden heeft!

2. Kleur

Zorg voor neutrale tinten in je huis, dit geeft rust en sfeer. Een gezellig kleurtje af en toe is natuurlijk geen probleem, maar hou het rustig. Kijk ook of de kleuren bij elkaar passen en voorkom dat kleuren vloeken.

3. Bloemen en planten

Van bloemen wordt iedereen vrolijk en planten geven een huiselijke sfeer. Zet een mooi boeket op tafel, dit met neutrale tinten zoals wit of licht roze. Het boeket kan je ook op meerdere foto’s plaatsen, maar niet op allemaal.

4. Kijk naar andere

Kijk goed naar wat andere doen. Kijk naar foto’s op Funda, je zal snel genoeg merken wat niet en wat wel werkt. Hierdoor kan je ook op ideeën komen om ruimtes anders in te richten. Bespreek dit ook met iemand anders, het is altijd fijn om andere meningen te horen, zo kom je ook weer op goeie ideeën.

5. Buitenkant huis

De eerste foto die potentiële kopers zien op Funda is meestal de buitenkant van je huis. De buitenkant van je huis moet er dan ook picobello uitzien. Loop een rondje om je huis, zijn er plekjes die nog een likje verf kunnen gebruiken? Zet wat leuke bloemen in de voortuin, maai het gras en kijk of al het onkruid weg is. Dit is ook belangrijk wanneer er potentiële kopers op de stoep staan.

6. De foto’s

Dan is het tijd om de foto’s te maken! Kijk als eerst goed naar het licht, de foto’s moeten helder en scherp zijn. Zorg ervoor dat de foto’s worden gemaakt in een en dezelfde tijdsperiode, je wil niet dat de foto’s duidelijk van licht verschillen. Pas goed op dat je niet een selfie maakt in de spiegel, doe de WC bril dicht, doe de lamellen open, lap de ramen en zorg ervoor dat je huisdieren niet op de foto staan. Let ook goed op dat er geen stofjes door je huis vliegen, met een bepaald licht kan je deze stofjes in de foto’s zien. Na het maken van de foto’s moet je ze goed bekijken en kan je eventuele lelijke lichtinvallen weghalen met Photoshop.

Het nadeel van zelf je woning fotograferen is natuurlijk dat jij veel minder ervaring hebt dan professionele woningfotograaf en dat het hierdoor veel tijd gaat kosten. Een voordeel van zelf je woning foto’s maken is natuurlijk dat je zo veel geld kan besparen!

Wil je nou meer weten over vastgoedstyling? Lees dan de blog over ‘Vastgoedstyling huis verkopen’


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aangesloten bij

Funda logo