zelf huis verkopen

Zelf je huis verkopen? Doen!

Zelf je huis verkopen kent veel voordelen. Voor velen is de kostenbesparing die het met zich meebrengt de meest aansprekende. Omdat je als woningeigenaar de woning als geen ander kent kan je er vast levendig over uitweiden. Wel doe je er goed aan om op bepaalde punten te letten bij het zelf verkopen van de woning. In dit artikel leer je meer over het verkopen van je huis en hoe dit in z’n werk gaat.

Stappenplan

Bepaalde taken van een makelaar kunnen zelf uitgevoerd worden. Denk bijvoorbeeld aan de bezichtigingen van je huis en het schrijven van de advertentietekst. Door te doen wat je zelf kan, zal je veel kosten besparen. Een internetmakelaar zoals Rellovo kan voor jou dan de oplossing zijn. Tot in hoeverre jij werkzaamheden kan uitvoeren en wat je liever uitbesteedt zal bepalen welk pakket het meest geschikt is voor jou. Het stappenplan hieronder zal je begeleiden met het verkopen van je huis met de hulp van een internetmakelaar.

Aanbieden van je woning

Het zelf verkopen van je huis begint bij het kiezen van een pakket. Zo kun je aangeven wat je zelf wil doen en door ons wil laten doen. Wanneer je goede foto’s van je woning hebt, zal je woning sneller verkopen. Wij zorgen voor vermelding op Funda zodat jouw huis online staat en door duizenden potentiele kopers wordt gezien. Wanneer de foto’s, de woningkenmerken en de advertentietekst gereed zijn is je woning klaar om een nieuwe eigenaar te vinden.

Waardebepaling

Wij zullen een waardebepaling met je overleggen waarbij je huis vergeleken wordt met de woningen in de omgeving van jouw huis. Je zal een compleet overzicht ontvangen van de meest actuele huizenprijzen in de buurt. De vraagprijs zal je in overleg met ons bepalen en de waardebepaling is slecht ter indicatie. Onze experts kunnen gecontacteerd worden voor adviezen over de verkoopstrategie en de vraagprijs.

Bezichtigingen

Wanneer jij zelf je huis verkoopt, dan sta je direct in contact met potentiele kopers. Je kunt zelf de bezichtigingen inplannen en behoudt flexibiliteit. Komt een bezichtiging beter in het weekend uit? Dan sta je dat uiteraard vrij.

Je kunt in eigen tempo de kijkers rondleiden. Wees voorbereid op eventuele vragen van de mogelijke nieuwe eigenaar van de woning. De directe lijnen zal de potentiële koper bevallen en het voordeel is dat je precies weet aan wie je het huis verkoopt. Met een Rellovo expert ter ondersteuning kan je vervolgens de verkoop en uiteindelijke overdracht plannen.

Onderhandelen

Naast het verzorgen van de bezichtigingen dien je een vraagprijs te hebben waarop biedingen zullen binnenkomen. Of je akkoord gaat met een bod zal aan de strategie liggen, wat je zelf in gedachten hebt qua verkoopprijs en wat de interesse is van andere potentiele kopers. Samen met je Rellovo-expert bespreek je de verkoopmethode zodat niemand om jouw huis heen kan.

Koopovereenkomst

Wanneer je een bod hebt gekregen en je gaat akkoord, neem je contact met ons op. Wij zullen de koopovereenkomst opstellen en de gegevens van de koper en jou als koper verzamelen die we nodig hebben. Mochten beide partijen akkoord zijn, dan zal er een definitieve koopovereenkomst voorgelegd worden. De verkoop van het huis zal formeel vastgelegd worden onder toezicht van een notaris waar de koopovereenkomst uitgeprint zijn en ondertekend worden door koper en verkoper.

Is internetmakelaar iets voor jou?

Een internetmakelaar is niet voor iedereen weggelegd. Een aantal zaken zoals het doen van de bezichtigingen zal je dus zelf begeleiden. Wel kan je op die manier duizenden euro’s besparen die je misschien liever uitgeeft aan een hippe bank of mooi vloerkleed. 

Rellovo heeft competitieve prijzen waarmee je door de verschillende pakketten alleen betaald voor hetgeen je echt nodig hebt. Zelf je huis verkopen? Tel maar uit je winst.

Aangesloten bij

Funda logo